Vaellus Santiago de Compostelaan
LOPPUUNMYYTY: Vaellus Santiago de Compostelaan 31.3 - 8.4.2023

Vaellusmatka tällä pyhällä tiellä Santiago de Compostelaan on varmasti jokaiselle vaeltajalle suuri kokemus. Kaupunki on tunnetuin ja yksi suosituimpia pyhiinvaelluskohteita maailmassa. Kaupungin katedraali, jonne uskotaan apostoli Jaakobin haudatun, on jo yli 50 000 reittiä vuosittain kulkevan vaeltajan kohteena. Nykyisin suurin osa vaeltajista kulkee Santiago de Compostelaan ns. ranskalaista tietä (camino frances) pitkin. Reitti on hyvin merkitty ja se on entisöity kulkemaan niin pitkälle kuin mahdollista alkuperäistä reittiä myöten. Santiago de Compostelan ranskalainen tie on ollut Unescon maailmanperintökohteiden listalla vuodesta 1993 lähtien. Alkunsa reitti saa Ranskan puolelta Sant-Jean Pied de Portista ja on kokonaisuudessaan peräti yli 700 kilometriä. Vaelluksen voi aloittaa kuitenkin myös reitin varrelta. Pyhiinvaellusreitti upeissa maisemissa ja vaihtelevassa maastossa, pienten kylien halki, yli kukkuloiden ja laaksojen, tammimetsien suojassa ja aurinkoisilla ylängöillä on elämän suuria kokemuksia ja vaikuttavia elämyksiä. Vaelluksen pituus on noin 130 km, päiväosuudet 10-30 km. 

Matka-ajankohta ja hinta:

31.3- 8.4.2023  (pe-la) 1410  €/hlö

 

Hintaan sisältyy:

 * Lufthansan reittilennot Helsinki-Frankfurt-Porto-Frankfurt-Helsinki veroineen

* matkatavarat ruumaan 1 x 23 kg/hlö HUOM! vaellusreitillä matkatavaroiden kuljetuksilla maksimipaino laukulle 20 kg/laukku/hlö!

* lentokenttäkuljetukset ja kuljetukset ohjelman mukaan

* opastettu kävelykierros Santiago de Compostelan historiallisessa keskustassa

majoitus 2 - 4* -hotelleissa (osa vaatimattomissa, vaeltajille tarkoitetuissa hotelleissa/hostelleissa) (8 yötä)

* hotelliaamiaiset, illallinen 5 iltana (talon viini ja mineraalivesi)

* matkatavaroiden kuljetus vaellusreitin varrella majoituksesta seuraavaan (huom! painorajoitus 20 kg/laukku/hlö!)

*  suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan

 

Lisämaksusta:

 * yhden hengen huonelisä 260 €/hlö (yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone)

 

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Lentoaikataulu Lufthansa:

 

Helsinki - Frankfurt                         LH 855   klo 06.35-08.10

Frankfurt - Porto                             LH 1176 klo 09.30-11.15

 

Porto - Frankfurt                             LH 1179 klo 16.30-20.10

Frankfurt - Helsinki                         LH 854   klo 21.50-01.15 (+1)

  

31.3. perjantai /Lento Helsinki-Porto
Lufthansan reittilento Helsingistä Frankfurtin kautta Portoon, jossa suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. Kuljetus (matkan aikana virkistystauko) Samoksen kylään ja majoittuminen. Loppupäivä vapaata.

 1.4. lauantai/ O Cebreiro - Samos – Sarria (illallinen)
Aamiainen hotellissa. Matka aloitetaan Jaakobintien  lyhyellä retkellä O Cebreiron kylään, jossa käydään tutustumassa Pyhän Marian kappeliin ja nähdään kelttien aikaisia asumuksia. (pyhiinvaelluspassit kappelista). Palataan  takaisin Samokseen benediktiiniläisluostarille, josta aloitetaan ensimmäisen päiväpatikkka Sarriaan. Illallinen ja majoittuminen Sarriassa.

 2.4. sunnuntai/ Sarria - Portomarin (n 20 km, illallinen)
Vaellus Sarriasta Portomariniin (n. 21 km). Kaunis reitti kulkee osittain polkuja pitkin niittyjen poikki, ohi karjalaidunten ja viljelysten, läpi pikkukylien. Saapuminen Portomariniin, jossa illallinen ja majoittuminen.

  3.4. maanantai/ Portomarin – Palas de Rei(n 25 km, illallinen)
Vaellus Palas de Reihin, (n. 25 km). Portomarinin jälkeen nousu San Antonion kukkulalle tammi- ja kastanjapuumetsikön läpi, maisemassa näkyy myös viinitarhoja ja niittyjä. Palas de Reihin saavutaan mäntyjen ja eukalyptuspuiden varjostamaa reittiä pitkin. Illallinen ja majoittuminen Palas de Rein kylän keskustassa.

 4.4. tiistai/ Palas de Rei - Arzua  (n 29 km, illallinen)
Vaellus Arzuaan, (n. 29 km). Osa matkasta kuljetaan pitkin keskiaikaista tietä. Leboreirossa nähdään romaaninen kirkko ja sen edessä pyhiinvaeltajille tarkoitettu sairaala. Reitin puolivälissä Melide romaanisine pyhiinvaelluskirkkoineen oli tärkeä risteyspaikka, kylässä yhtyvät ranskalainen tie ja pohjoisesta Oviedosta tuleva reitti. Siellä sijaitsi myös rasittuneita pyhiinvaeltajia hoivannut sairaala Hospital Sancti Spiritus (vuodelta 1375). Meliden jälkeen maisemassa näkyy viljelysmaita sekä tammi- ja mäntymetsiä.  Kukkulaisen reitin nousujen ja laskujen jälkeen ylitetään Iso-joen keskiaikainen silta ja saavutaan Ribadison kautta Arzuaan. Illallinen ja majoittuminen Arzuan keskustassa.

 5.4. keskiviikko/Arzua-Rua  (n 19 km, illallinen)
Päivän vaellus johtaa Ruaan/O Pinoon (n. 19 km). Koko reitin helpoin osuus. Kauniit maisemat ja eukalyptuspuiden tuoksu seuraavat vaeltajia. Illallinen ja majoittuminen.

 6.4. torstai/ Rua – Santiago de Compostela (n.20 km)
Vaellus Santiago de Compostelaan, (n. 20 km). Lavacollassa pyhiinvaeltajat perinteisesti peseytyivät ennen Santiagoon saapumista, ja Monte de Gozon huipulle pyhiinvaeltajat kiirehtivät kilpaillen, kuka ensimmäisenä näkee Santiagon katedraalin. Pyhiinvaelluksen määränpää on tämä suuri katedraali, josta löytyvät kristikunnan yhdet merkittävimmät reliikit eli pyhäinjäännökset, apostoli Jaakobin luut. Jaakobin omiksi uskotut luut säilytetään hopea-arkussa suoraan katedraalin pääalttarin alapuolella olevassa kryptassa. Perillä Santiago de Compostelassa leimattua pyhiinvaelluspassia vastaan pyhiinvaeltaja saa latinankielisen nimen ja todistuksen suoritetusta matkasta. Majoittuminen Santiago de Compostelan keskustassa sijaitsevassa hotellissa. Omatoiminen illallinen.

 7.4. perjantai/ Santiago de Compostela
Aamiainen hotellissa. Tutustuminen Santiago de Compostelan kaupunkiin opastetulla kierroksella. Pyhiinvaeltajan kannattaa myös osallistua pyhiinvaeltajien messuun, joka pidetään joka päivä matkan tehneiden vaeltajien kansalaisuudet mainitaan messun aikana. Omatoiminen illallinen.

 8.4. lauantai/ Lento  Helsinkiin
Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus. Lento Portosta Frankfurtin kautta Helsinkii klo 16.30 – 01.15 ( 9.4.)

 

Majoitukset:

31.3. Hotel A Veiga

http://hotelaveiga.com

Av. Compostela, 61, 27620 Samos

 

1.4. Hotel Alfonso IX

http://www.alfonsoix.com/                                                                                                                               

Rúa do Peregrino, 29, 27600 Sarria                                                                                                                                                                                                       

2.4.Pousada de Portomarin

https://www.pousadadeportomarin.es/es/hotel-pousada-porto-marin                                                                                  .

Avda. Sarria s/n, 27170 Portomarin

 3.4 Casa Benilde

https://hotelcasabenilde.com/     

Calle Mercado s/n, 27002 Palas de Rei

 4.4. Casa Teodora

http://www.casateodora.com/

Rúa Lugo, 38, 15810 Arzúa

 5.4 Hotel O Pino

http://www.hotelopino.com/index.php/en/

A Rúa, 9 – Arca km 20.857, 15821 O Pino

 6.-7.4. Hotel Virxe da Cerca

https://pousadasdecompostela.com/hotel-virxe-da-cerca/

Rúa da Virxe da Cerca, 27, 15703 Santiago de Compostela


Vastuullinen matkanjärjestäjä: Matka-Agentit/ Elämys Travel & Events Oy