Georgian kissahiihto, All inclusive 13.-22.1.2023 (8 päivää)

GEORGIAN KISSAHIIHTOVIIKKO


KOHDEOPAS: Pette Halme
Varaukset ja kyselyt: Elämys Ski & Active puh. 09-2510 2025 tai myynti@elamysski.com

Länsi-Georgian alue on erittäin lumivarmaa ja hiihtokausi kestää marraskuusta aina maalis-huhtikuulle asti. Keskimääräiset lumimäärät ovat samaa tasoa Japanin parhaiden paikkojen kanssa. Syynä tähän on sama sääilmiö kuin Japanissa; hiihtoalue sijaitsee vain n. 50-60 km Mustanmeren rannikolta ja talvisin pohjoisesta saapuvat kylmät ilmamassat keräävät kosteutta liikkuessaan Mustanmeren yli, joka lopulta sataa lumena Georgian vuorille.


Georgian kissahiihtoviikot Petten kanssa kaudella 2023:

6.-14.1.2023 / hinta 3490 EUR/hlö
13.-21.1.2023 / hinta 3390 EUR/hlö

MATKAPAKETIN SISÄLTÖ
Saavumme lentokoneella Batumiin. Tästä matkaa jatketaan minibussilla noin 2h ja lopulta 1,5 tunnin lumikissamatkan jälkeen saavutaan pieneen Bakhmaron kylään keskelle Pikku-Kaukasus-vuoria. Bakhmaron kylässä on pääasiallisesti asutusta vain kesäisin, koska talven valtavat lumimäärät sulkevat tiet eli näin ollen kylässä asuminen on hankalaa. Tämä puolestaan tekee Bakhmarosta jokaisen vapaalaskijan unelmakohteen.

 

Kuusi yötä vietetään pienessä, mutta viihtyisässä lodgessa Bakhmaron kylässä, vajaan kahden kilometrin korkeudella merenpinnasta. Ohjelmaan kuuluu kuusi opastettua päivää hiihtoa, ja nousut tehdään pääasiallisesti lumikissan avustuksella. Puuteria pöllytellään kylää ympäröivissä metsissä ja ylempänä aukeavilla alppialueilla. Normaaleissa lumiolosuhteissa pystymme hiihtämään myös monta sataa korkeuserometriä kylätason alapuolelle.

 

Ryhmäkoko on maksimissaan 12 hiihtäjää, kaksi opasta sekä tietysti paikallinen lumikissakuski. Kaikilla laskijoilla tulee olla mukana välineet, jotka mahdollistavat nousut lihasvoimin (skinit, lumikengät tai splitboard), jotta tarvittaessa voimme nousta alueille, joille lumikissalla ei pääse. Joskus harvoin myös erittäin suuret lumisateet voivat aiheuttaa sen, ettei lumikissa pääse liikkumaan heti aamusta, jolloin käännökset on ansaittava, kunnes saamme lumikissan tekemään työt.


Ryhmän oppaana on paikallinen ammattivuoristo-opas ja tail guidena kokenut suomalainen opas. Matkan pääoppaana toimii Suomen ensimmäinen UIAGM-opas Pette Halme, joka laskee ryhmän mukana muutamana päivänä.


Tämä reissu sopii kokeneille laskijoille. HUOM. passin tulee olla voimassa 6kk matkan jälkeen.


Varausmaksu on 1000 eur/hlö, joka maksetaan varauksenteon yhteydessä. Varausmaksu on sitova. Loppumaksu 3 kk ennen matkan alkua (toimitetaan erillisellä laskulla).


Matkan toteuttaminen edellyttää vähintään 8 lähtijää. Mikäli vähittäismäärä ei täyty tarjoamme vastaavaa matkapakettia uudelle ajankohdalle tai varausmaksun täysimääräistä palautusta. 


Matkan hintaan sisältyy:

Lennot

Lentokenttäkuljetukset

Suksikuljetukset lennoilla

6 yön majoitus Bakhmaron kylässä Pioneer-hotellissa täysihoidolla (aamiainen, pakattu lounas & illallinen)

Yöpyminen lentokenttähotellissa Istanbulissa menomatkalla ja keskitasoisessa hotellissa Batumissa paluumatkalla
Kissahiihtoa ja Elämys Skin suomalaisen/paikallisen oppaan opastukset 6 päivänä (2 opasta 12 asiakasta kohti)


Varaukset ja kyselyt: Elämys Ski & Active puh. 09-2510 2025 tai myynti@elamysski.com