Pohjois-Makedonian kissahiihto 7.-13.1.2023
Pohjois-Makedonian kissahiihto, All inclusive 7.-13.1.2023

Pohjois-Makedonian kissahiihto - Popova


Pohjois-Makedonian valtio on pieni. Se on kooltaan noin 200 km x 200 km. Nykyinen Pohjois-Makedonian valtio on noin kolmannes historiallisesta Makedonian alueesta. Loput alueista kuuluvat nykyisin Kreikalle sekä Bulgarialle. Shar-vuorten korkein kohta Titov Vrv ulottuu 2747 metrin korkeuteen. Moni lumikissoilla saavutettava lähihuippu ulottuu yli 2400 metriin. Laskuissa keskimäärin ensimmäinen puolikas on avointa vuoristoa, jonka jälkeen alkaa metsälasku. Metsien luonne on alaspäin tihenevä eli lähes aina pääsee jossakin vaiheessa siirtymään tiheän kuusikon välistä seuraavalle laskulinjalle. Rinteiden jyrkkyys vaihtelee viettävistä jyrkähköihin.

Pohjois-Makedonian kissahiihto kaudella 2023

1.1.-7.1.2023 / hinta 1990 EUR/hlö LOPPUUNMYYTY

7.1.-13.1.2023 / hinta 1990 EUR/hlö (huom. 1 paikka vapaana)

26.2.-4.3.2023 / hinta 1890 EUR/hlö LOPPUUNMYYTY

4.3.-10.3.2023 / hinta 1890 EUR/hlö LOPPUUNMYYTY

 

Matkustamme lentokoneella Skopjeen. Tästä matkaa jatketaan minibussilla noin 1,5 tuntia ja saavumme pieneen Popovan kylään keskelle Shar-vuoria. Vaikka etäisyydet ovat lyhyet, matka-aika voi olla normaalia pidempi, erityisesti talvella.

Viisi yötä vietetään keskitasoisessa, mutta viihtyisässä Scardus-hotellissa Popovan kylässä, reilun 1,2 kilometrin korkeudella merenpinnasta. Ohjelmaan kuuluu yksi lämmittelypäivä läheisessä hiihtokeskuksessa mm. hissioffeja laskien ja neljä opastettua päivää lumikissahiihtoa, jolloin nousut tehdään pääasiallisesti lumikissan avustuksella. Puuteria pöllytellään kylää ympäröivissä metsissä ja ylempänä aukeavilla alppialueilla.

Ryhmäkoko on maksimissaan 12 hiihtäjää, kaksi opasta sekä tietysti paikallinen lumikissakuski. Kaikilla laskijoilla tulee olla mukana välineet, jotka mahdollistavat nousut lihasvoimin (skinit, lumikengät tai splitboard), jotta tarvittaessa voimme nousta alueille, joille lumikissalla ei pääse. Joskus harvoin myös erittäin suuret lumisateet voivat aiheuttaa sen, ettei lumikissa pääse liikkumaan heti aamusta, jolloin käännökset on ansaittava, kunnes saamme lumikissan tekemään työt.

Ryhmän oppaana on paikallinen ammattivuoristo-opas ja tail guidena kokenut suomalainen opas.


Tämä reissu sopii kokeneille laskijoille. HUOM. passin tulee olla voimassa 6kk matkan jälkeen.


Matkan toteuttaminen edellyttää vähintään 8 lähtijää. Mikäli vähittäismäärä ei täyty tarjoamme vastaavaa matkapakettia uudelle ajankohdalle tai varausmaksun täysimääräistä palautusta.


Matkapaketin hintaan sisältyy:

Lennot Turkish Airlinesilla Istanbulin kautta

Lentokenttäkuljetukset

Suksikuljetukset lennoilla

5 yön majoitus Popovan kylässä Scardus-hotellissa täysihoidolla (aamiainen, pakattu lounas & illallinen)

Matkan viimeinen yö Alexandar-hotellissa Skopjessa

Kissahiihtoa ja Elämys Skin suomalaisen oppaan opastukset 5 päivänä (2 opasta 12 asiakasta kohti)

 

LENTOAIKATAULUT
SU 1.1. Helsinki – Istanbul - Skopje 12:25 – 19:55 Turkish Airlines

LA 7.1. Skopje – Istanbul – Helsinki 08:45 – 17:50 Turkish Airlines


LA 7.1. Helsinki - Istanbul - Skopje 12:25 - 19:55 Turkish Airlines
PE 13.1. Skopje - Istanbul - Helsinki 08:45 - 17:50 Turkish Airlines

SU 26.2. Helsinki – Istanbul - Skopje 12:25 – 19:55 Turkish Airlines

LA 4.3. Skopje – Istanbul – Helsinki 08:45 – 17:50 Turkish Airlines

 

LA 4.3. Helsinki – Istanbul - Skopje 12:23 – 19:55 Turkish Airlines

PE 10.3. Skopje – Istanbul – Helsinki 08:45 – 17:50 Turkish Airlines

 

MATKAEHDOT

Varausmaksu on 500 eur/hlö, joka maksetaan varauksenteon yhteydessä. Varausmaksu on sitova.

Loppumaksu 3 kk ennen matkan alkua (toimitetaan erillisellä laskulla).

 

Vakuutukset

Suosittelemme henkilökohtaisen matkavakuutuksen ottamista matkalle, matkaehtojen mukaan mm. viime hetken peruutuksen tapahtuessa (myös sairastapaukset) peruutusturva on haettava vakuutuksesta. Päällekkäisten vakuutusten välttämiseksi kannattaa tarkistaa mm. kotivakuutuksen sisältö ennen erillisen matkavakuutuksen ottamista. Tärkeää on myös tarkistaa, että vakuutuksessa on peruutusturvaosa. Elämys Ski & Active edellyttää, että jokainen hankkii matkalle erillisen vapaalasku- / OFF-piste-vakuutuksen.

 

Peruutus sairastapauksessa

Sairastapauksessa ota yhteys omaan matkavakuutuksen antajaan, kirjoitamme vakuutusyhtiöön todistuksen matkan peruuntuessa sairastapausten vuoksi.

 

Matkustusdokumentit

Lentolipussa tulee olla matkustajan nimitiedot kuten passissa ja passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Huomaathan, että passin tulisi olla myös koneluettava. Matkustajan tulee tarkistaa lipuista matkustajatiedot huolellisesti saatuaan matkadokumentit.

 

Ilmoitathan varauksen yhteydessä, mikäli mukanasi on sukset ja lumivyöryreppu (ABS tai vastaava).

 

Tutustuthan ennen matkan varaamista yleisiin matkaehtoihimme.

 

Tähän reissuun on vain rajoitetusti paikkoja (12 per lähtö). Varaukset ja kyselyt: Elämys Ski & Active puh. 09-2510 2025 tai myynti@elamysski.com