Lumiversumi - Pohjois-Makedonian skinnailuviikko 2.3-10.3.2024

Pohjois-Makedonia on pieni valtio Balkanilla. Popovan kylä on noin kahden tunnin ajomatkan päästä pääkaupunki Skopjesta, Shar-vuorten juurella. Shar-vuorten korkein kohta Titov Vrv (Titon huippu) nousee 2748 metrin korkeuteen ja moni lumikissoilla saavutettava huippu yli 2400 metriin. Tällä viikolla liikumme kahden kansallispuiston alueella ja laskualueet valitaan päivittäin sää-ja lumiolosuhteiden mukaan. Reissu sopii henkilöille, jotka ovat tottuneet laskemaan erilaisissa lumiolosuhteissa sekä nousemaan nousukarvojen avulla. Ryhmäkoko on maksimissaan 8 hiihtäjää, paikallinen pääopas ja suomalainen apuopas. Minimiryhmäkoko on kuusi (6) asiakasta.

Laskualueet valitaan päivittäin sää-ja lumiolosuhteiden mukaan, joko avointa vuoristoaluetta ylempänä tai alempana olevia metsiä. Rinteiden jyrkkyys vaihtelee jyrkähköistä ylä-alueista leppoisiin, 20-25 asteisiin nautiskelurinteisiin.


Lue tarkka matkakuvaus ja varaa oma matkasi suoraan Lumiversumin sivuilta:https://lumiversumi.fi/pohjois-makedonia-skinnausviikko-2024


Lumiversumi on uusi kahden suomalaisen off-piste konkarin perustama matkatoimisto, joka keskittyy kaikkeen vuorilla ja luonnossa tapahtuvaan toimintaan, mutta ennenkaikkea syvän lumen hiihtoon. Matkatoimiston perustajat ovat liikkuneet vuorilla ja luonnossa harrastusmielessä ja/tai ammattimaisesti jo 80-luvulta lähtien. Pette Halme, Elämysmatkojen perustaja ja Suomen ensimmäinen maailmalla hyväksytty (UIAGM) vuoristo-opas on hiihdellyt ja kiipeillyt vuorilla, ennenkaikkea Alpeilla ja Japanissa, jo monen vuosikymmenen ajan. Vesa Rouvila, Elämys-Ski:n pitkäaikainen Japanin ja Hakuban opas, Finlav-koulutettu lumiturvallisuuskouluttaja, hävittäjälentäjä evp, on tehnyt hiihtoreissuja ja vaelluksia ympäri maailmaa.