Andermattin vaellusviikko 5.-12.8.2023

ANDERMATTIN VAELLUSVIIKKO 5.-12.8.2023


KOHDEOPAS: Sanna Laurén
Varaukset ja kyselyt: Elämys Ski & Active puh. 09-2510 2025 tai myynti@elamysski.com


Andermattin vaellusviikot Sannan kanssa kesällä 2023:

5.-12.8.2023 / hinta 2290 EUR/hlö
12-19.8.2023 / hinta 2290 EUR/hlö


Sveitsin Alpit ja Andermatt deluxe kutsuvat aktiivilomailijoita

Andermatissa Gotthardin vuorimassiivin jylhien alppimaisemien lumo on käsin kosketeltavaa. Kuuluisat alppisolat Gotthard, Oberalp, Furka rajaavat Urin Kantonissa sijaitsevan laakson jossa Andermatin alppikylä sijaitsee. Karu ja kivinen, mutta samalla vehreä ja viehättävä luonto luovat vaikuttavat kontrastit. Vuorenhuippujen, jäätiköiden, vuoristojärvien, purojen, lähteiden ja loppukesän niittyjen sinfonia tarjoavat oikeat puitteet aktiiviselle lomalle, palautumiselle ja rentoutumiselle.

1437m korkeudessa sijaitseva Andermattin alppikylä sijaitsee Sveitsissä, Kanton Urissa, Sveitsin alppien sydämessä. Loppukesä ja alkusyksy on erinomaista aikaa vaelluksiin. Majoitus viihtyisässä, ylellisessä ja samalla rennossa neljän tähden hotellissa. Vuorilla vietetyn päivän jälkeen voit hemmotella itseäsi rentouttavalla hieronnalla hotellin Spa & Wellness keskuksessa, jossa on myös kuntoilutilat, sauna, höyrysauna ja uima-allas.

Patikointimatkamme päiväretket suuntautuvat Furkan ja Gotthard solan suuntaan ja yhtenä päivänä tehdään vaellus Göscheneralp patojärven ympäri.
Patikointimatkat on suunniteltu kaikille normaalikuntoisille aktiivisen lomailun ystäville. Suomalainen, tätä nykyä paikallinen, Sveitsissä UIMLA auktorisoitu alavuoristo-vaellusopas Sanna Laurén toimii oppaana päivävaelluksille. Sanna on ollut aikoinaan myös Elämysmatkojen oppaana Chamonixissa 9 talvikautta. Vaellusten pituudet kokopäiväretkillä vaihtelevat 4-5 tunnin välillä (vaellusaika ilman taukoja). Matkan varrella pidetään riittävästi taukoja ja evästauot pidetään joko luonnon helmassa tai vuoristomajalla/ ravintolassa. Alla olevan matkaohjelman päiväreittejä voidaan muokata paikan päällä vallitsevien sääolosuhteiden, ryhmän tason ja mieltymysten mukaisesti.


MATKAOHJELMA:

1. Päivä: Tervetuloa Sveitsiin
Lennämme Finnairin aamulennolla Zürichiin, jonka mukaan on järjestetty kuljetus Urin kanttooniissa sijaitsevaan, Andermattin vuorikylään. Vaellusoppaamme on vastassa Andermattissa. Huoneisiin sisäänkirjautumisen jälkeen on vuorossa tervetuliaisjuomat hotellin loungessa, jossa opas kertoo viikon tulevista vaelluksista ja infoa kylän palveluista. Yhteinen illallinen oppaan kanssa hotellin ravintolassa.

2. Päivä: Vaellus Albert-Heim vuoristomajalle
Maittavan aamiaisen jälkeen lähdetään matkaan ensimmäiselle vaellukselle. Päivän vaellusreittimme tarjoaa upeat maisemat ja hyvän yleiskäsityksen Andermattin laaksosta ja sen ympäröivistä vuorista ja solista. Nousumetrejä päivälle tulee 585m, laskumetrejä 580m ja pituutta reitille tulee 10km. Vaelluksen kesto ilman taukoja n. 4 h. Tänään syömme lounaan ihaillen jäätikköä ja jylhiä maisemia Albert-Heim vuoristomajalla. «After hiken» jälkeen käydään oppaan kanssa läpi suunnitelmat ja varusteet seuraaville päiville. Ilta omatoimisesti.

3. Päivä: Vaellus Göscheneralp patojärven ympäri

Aamiaisen jälkeen tapaatte oppaan hotellilla, jonka jälkeen lähdetään vuorten toiselle puolelle, Göscheneralpin patojärvelle. Jylhät vuoret, jäätikkö ja turkoosi järvi tarjoavat päivälle mahtavat puitteet. Eväät syödään tänään luonnon helmassa, joten pakkaa reppuun eväät mukaan. Nousumetrejä päivälle tulee 430m ja laskumetrejä 420m ja matkaa 8.5km. Vaelluksen kesto ilman taukoja on noin 3.5 h. Ilta Andermattissa omatoimisesti.

4. Päivä: Andermatt omatoimisesti
Tänään voit joko rentoutua kylässä tai hemmotella itseäsi hotellin kylpylää ja hoitoja käyttäen. Niille jotka eivät vielä malta levätä löytyy Andermattista paljon upeita vaellusvaihtoehtoja, joille oppaamme antaa vinkkejä. Golfin pelaajille löytyy hulppea golf-rata vuokravälineineen. Halukkaat voivat myös vuokrata pyörän ja tutkia laaksoa pyörän selästä.

5. Päivä: Vaellus 5 vuoristojärven ympäri
Aamiaisen jälkeen opas tulee hakemaan teidät hotellilta, jonka jälkeen lähdetään kohti Gotthardin solaa. Sieltä alkaa maagisen kaunis vaellus viiden vuoristojärven ympäri. Eväät syödään jälleen luonnon helmassa ympäröivistä maisemista nauttien. Nousua päivälle tulee 580m, laskua 580m ja matkaa 14 km. Vaelluksen aika ilman taukoja 5h.

6. Päivä: Vapaata omalle ohjelmalle
Andermattin ympäristöstä löytyy aktiviteetti tarjontaa jokaiseen makuun. Tänään voit joko lähteä vaeltamaan omin päin, vuokrata pyörän tai vaikka pelata golfia. Tai ihan vain rentoutua ja nauttia olosta upeissa alppimaisemissa.

7. Päivä: Näkemiin Sveitsi
Aamupäivä aikaa omalle ohjelmalle. Iltapäivällä kuljetus Zürichin lentokentälle, Finnairin suoralle lennolle.

 

Faktat Andermattin vaellusviikolle

-Menopaluulennot Helsinki-Zürich-Helsinki Finnairilla

-Majoitus Radisson Blu **** hotellissa aamiaisella

-Opas on vastaanottamassa teitä Andermattissa ja on paikalla saapumispäivän illallisella

-Opastettuja vaelluksia on kolmena päivänä. Loput päivät omatoimisesti.

-Oppaana päivävaelluksilla toimii suomalainen, tätä nykyä paikallinen, Sveitsissä UIMLA auktorisoitu alavuoristo-vaellusopas Sanna Laurén (www.honigberg.ch).

-Hyvät tukevat vaelluskengät ja vaellussauvat riittävät vaellukselle. Pakkauslista lähetetään osallistujille ilmoittautumisen jälkeen.

 

Tekninen ja kunto vaatimustaso vaellukselle

Päivävaellukset sopivat normaalikuntoisille. Vaellusten kesto ilman taukoja laskettuna noin 4 -5 tuntia. Etenemme rauhalliseen tahtiin ja pidämme matkan aikana useita taukoja. Korkeusmetrejä kuitenkin kertyy, joten hyvä pohjakunto auttaa nauttimaan vaelluksista. Vaellukset ovat vuorivaellusreittejä, joissa voi olla paikoitellen jyrkkiä ja ilmavia paikkoja. Mitään aikaisempaa vuori kokemusta ei vaadita, mutta varmajalkaisuus on eduksi. Varusteiksi riittävät hyvät vaelluskengät, vaellussauvat ja päiväreppu. Matkaohjelman päiväreittejä voidaan muokata paikan päällä sääolosuhteiden, turvallisuuden ja ryhmän tason mukaisesti.

 

Mitä hintaan kuuluu:

Menopaluulennot Finnairilla, lentokenttäkuljetukset, majoitus Radisson Blu hotellissa aamiaisella, ensimmäisen illan tervetuliaisdrinkki ja illallinen, 3 opastettua vaellusta Sveitsissä UIMLA auktorisoidun alavuoristo-vaellusoppaan johdolla (suunnittelu, toteutus ja opastus), kuljetukset opastetuille päivävaelluksille.

 

Mitä hintaan ei kuulu:

Juomat, lounaat, Illalliset Andermattissa (paitsi ensimmäisenä iltana) ja mahdolliset lisäkulut. Vakuutus ei kuulu hintaan.


Tähän reissuun on vain rajoitetusti paikkoja (12). Varaukset ja kyselyt: Elämys Ski & Active puh. 09-2510 2025 tai myynti@elamysski.com