Helpot nelitonniset - Vuoristovaellukset
Helpot nelitonniset - vuoristovaellukset 9.-16.7.2023

HELPOT NELITONNISET -VUORISTOVAELLUKSET

 

KOHDEOPAS: Pette Halme

Varaukset ja kyselyt: Elämys Ski & Active puh. 09-2510 2025 tai myynti@elamysski.com

 

Ensimmäiset askeleet isoille vuorille!

 

Kesällä 2023 Elämys Ski & Active järjestää taas unelmaviikon Zermattissa ja Saas Grundissa kaikille niille, joilla on herännyt kiinnostus vuoria ja vuoristokiipeilyä kohtaan, mutta jotka eivät ole vielä rohkaistuneet sitä kokeilemaan.

 

Helpot nelitonniset -vuoristovaellukset kaudella 2023:

9.7. - 16.7.2023 / hinta 2190 EUR/hlö

 

Viikon aikana harjoitellaan helpon vuoristokiipeilyn perustaitoja, kuten jäätiköllä liikkumista, aklimatisoitumista, helppoa kalliokiipeilyä, perusköysitekniikoita jne. sekä luonnollisesti kiivetään helppoja isoja (yli 4000 metriä korkeita) vuoria, kuten Allalinhorn, Breithorn ja/tai Pollux.

 

MATKAPAKETIN SISÄLTÖ

 

Euroopassa 4000 metriä on tietynlainen maaginen korkeus, sillä sitä korkeampia vuoria on vain noin 60 kpl. Alppimaissa on suosittu harrastus “keräillä nelitonnisia”. Nelitonniset ovat aina jo todellisia vuoria eikä niitä löydy Euroopasta kuin kolmesta maasta, Sveitsistä, Ranskasta ja Italiasta. 4000 metrissä ollaan jo sen verran korkealla, että lyhyt aklimatisoituminen (ohueen ilmaan totuttautuminen) on paikallaan. Päivän parin vaelluksella kroppa on yleensä aina valmis nopeaan ja helppoon ensinousuun nelitonniselle.

 

Tämä viikko soveltuu loistavasti ihmisille, jotka ovat esim. harrastaneet vaellusta Pohjoismaissa, mutta eivät ole aikaisemmin uskaltautuneet Alppien huipuille tai muillekaan korkeammille vuorille. Aikaisempaa kiipeilyn harrastamista tämä viikko ei vaadi. Toisaalta viikko sopii täydellisesti myös aklimatisoitumisohjelmaksi Matterhornin nousulle. Näin ollen järjestämme Matterhornin nousuviikon ja Helpot nelitonniset – viikon samanaikaisesti. Ja kaiken kukkuraksi pääsette näkemään ja kokemaan kolme tunnettua sveitsiläistä alppikylää: maailmankuulu, upea Zermatt, nelitonnisten vuorten ympäröimä autoton Saas Fee sekä pieni ja idyllinen Saas Grund.

 

Matkan hinta sisältää:

 

-        Majoituksen aamiaisella 7 yölle, 3 yötä Pension Heino:ssa Saas Grundissa ja 4 yötä Hotel Alpinassa (tai vastaavassa 2 tähden hotellissa) Zermattissa.

-        Kuljetukset pikkubussilla tai henkilöautolla Geneven kentältä Saas Grundiin, Saas Grundista Zermattiin ja Zermattista takaisin Geneven kentälle

(+juna / pikkubussi välillä Täsch – Zermatt – Täsch)

-        Vapaa hissien käyttö Saas Grundissa ja Saas Feessa kolmelle päivälle + Zermattissa 4 päivälle.

-        Vuoristo-oppaan opastus ja koulutus kolmena tai neljänä päivänä (2 nousua nelitonnisille, Breithorn, Allalinhorn sekä yhtenä päivänä kallioreitin nouseminen Riffelhorn - vuorelle). Lepopäivinä lisämaksusta mahdollisuus esim. Via Ferrata - kiipeilyyn tai hieman vaativimpiin vuoristonousuihin (kuten Pollux).

-        Vuoristo-oppaiden kaikki kulut.

 

Viikon toteutumiseen vaaditaan vähintään 4 asiakasta. Hissiliput Saas – laaksossa sillä varauksella, että paikalliset turistitoimistot jatkavat edellisien kesien tarjousta, jossa hissiliput sisältyvät majoituksen hintaan.

 

 

MATKAOHJELMA (alustava)

 

Päivä 1

Lento Geneveen ja kuljetus Geneven kentältä Saas Grundiin. Majoittuminen Pension Heino:ssa.

 

Päivä 2

Vaeltelua ominpäin Saas Grundin ympäristössä

 

Päivä 3

Aikaisin aamulla ajo ylös Saas Fee:n kylään, hisseillä ylös n. 3500 metriin ja nousu ylös ensimmäiselle nelitonniselle, Allalinhornille, korkeus 4027 metriä.


Päivä 4

Siirtyminen Zermattiin autolla ja junalla. Majoittuminen hotelliin ja iltapäivällä joku aktiviteetti, esim Via Ferrata - kiipeilyn kokeilua.

Päivä 5

Nousu Breithornille tai Polluxille, korkeudet 4164 / 4092 metriä. Iltapäivällä jäätikkötaitojen harjoittelua.

 

Päivä 6

Matkan viimeiset kaksi päivää on varattu rentoutumiseen ja vaelteluun omin päin tai mahdollisesti lisämaksusta voidaan tehdä vielä joku hieman vaativampi vuoristonousu tai kokeilla Via Ferrata - kiipeilyä. Tai vaihtoehtoisesti varapäiväk jos sää ei ole sallinut ohjelman läpiviemistä edellisinä päivinä.

 

Päivä 7

Matkan viimeiset kaksi päivää on varattu rentoutumiseen ja vaelteluun omin päin tai mahdollisesti lisämaksusta voidaan tehdä vielä joku hieman vaativampi vuoristonousu tai kokeilla Via Ferrata - kiipeilyä. Tai vaihtoehtoisesti varapäivä jos sää ei ole sallinut ohjelman läpiviemistä edellisinä päivinä.

 

Päivä 8

Kuljetus Zermattista Geneven kentälle ja lento kotiin.

 

 

Erityismatkaehdot

Hinnat on laskettu 4 henkilön mukaan ja kurssilla 1 euro = 1 chf. Matkan toteutuminen on sidottu viikolle osallistuvan henkilömäärän mukaan ja varausmaksun suorittaneiden kanssa sovitaan mahdollisista hinnan muutoksista, jos kustannukset nousevat pienemmän osallistujamäärän takia.

 

Varaukset ja kyselyt: Elämys Ski & Active puh. 09-2510 2025 tai myynti@elamysski.com