Monte Rosa - Kolmen laakson leikkikenttä


Lumivarma, suuri hiihtoalue ja hienot offarit

Monterosa Skin hiihtoalue kattaa kolme laaksoa: Alagnan, Gressoneyn ja Champolucin, jotka yhdistyvät toimivan hissiverkoston avulla. Keskeisimmällä sijainnilla laaksoista on Gressoney, josta käsin on kätevää siirtyä eri puolille hiihtoaluetta. Gressoneyn alue on monipuolinen ja tarjoaa eniten punaisia rinteitä harrastelijatasoiselle laskijalle. Gressoneystä pääsee laskemaan Alagnan kylään, joka taas on kuuluisa loputtomista offarimahdollisuuksistaan. Champoluc on puolestaan rauhallinen ja sopii loistavasti aloittelijoille sekä perheille. Kylässä on viehättäviä ravintoloita, pizzerioita, pubeja ja viinibaareja.Suuret offarialueet ja korkeuserot takaavat unohtumattomia laskuja. Koko Monte Rosan korkein hiihtoalue on Punta Indren. Täältä lähtee alueen kuuluisin ja paras offari, Canal Grande.


Ohjeita varaamiseen:

Valitse mieleinen majoitusvaihtoehto valitsemaasi hiihtokohteeseen valitsemanasi ajankohtana haluamallesi henkilömäärälle.

Valitse seuraavaksi ”huonevaihtoehdot”-valikosta toiveesi mukainen huonevaihtoehto. Tämän jälkeen tarkastele ”lentovaihtoehdot”-valikosta parhaiten sinulle sopivat lennot. ”Pysähdykset”-valikoista voit ottaa tarkasteluun esim. vain suorat lennot. Sopivat lennot löydettyäsi valitse ”Päivitä lentopalvelut”, josta voit valita molempiin suuntiin esim. Economy Classic-lipun, joka sisältää yhden matkatavaran lentokoneen ruumaan.Lopuksi paina ”varaa”-painiketta ja syötä pyydetyt matkustajatiedot. Erityistoivekenttään kirjaa pyyntö suksikuljetuksesta lennoille (tällä hetkellä esim. Finnairin lennoilla 29 EUR/suunta suksi/lautapussi, Lufthansan lennoilla sisältyy hintaan, mutta tarvitaan lentoyhtiölle ennakkoilmoitus). Paketteihin ei sisälly lentokenttäkuljetuksia johtuen siitä, että kohteisiin on hyvin erilaisia yhteyksiä tarjolla. Kun olet varannut matkan, asiantuntijamme on sinuun yhteydessä lentokenttäkuljetuksia tai autonvuokrausta koskien.


Monterosa
©Archivio Fotografico Monterosa Ski_Cilenti Roberto (3)

Monterosa

Korkeimmillaan hissit vievät laskettelijat 3275 metriin ja lasketeltavaa merkityissä rinteissä riittää yhteensä noin 200 kilometrin verran.


Monterosa

On suorastaan uskomatonta, että Monterosan kaltainen hiihtoalue on säilyttänyt tunnelmansa lähes alkuperäisenä, ruuhkia hisseihin syntyy harvoin ja palveluntaso sekä laatu on myös kohdillaan. Lisäksi hiihtoalue soveltuu hyvin kaiken tasoisille laskijoille, kunhan vain valitsee oikean keskuksen.

Monterosa
©Archivio Fotografico Monterosa Ski_Cilenti Roberto (8)


Elämyksen vinkit

Offarit Heliski
1 Jos puuterinpöllyttely ja jyrkät offarit ovat se juttu mitä on tultu hakemaan, on Alagna oikea paikka tähän. Lähes jo kulttimaineeseen noussut Alagna täyttää varmasti jokaisen offarilaskijan unelman.
2 Monterosa tarjoaa myös mahdollisuuden Heliskihin!