Schladming – huippumoderni klassinen hiihtokeskus


Schladming – huippumoderni klassinen hiihtokeskus

Schladming on klassinen talviurheilukylä, joka sijaitsee kauniilla Dachsteinin alueella. Kuuluisa MM-kohde tarjoaa huippumodernin hissijärjestelmän, joka jakautuu neljälle vuorelle ja yltää jopa 2700 metrin korkeuteen. Laskettelu neljän eri alueen (Hauser Kaibling, Reiteralm, Planai ja Hochwurzen) välillä on joustavaa ja matka taittuu ilman pitkiä hissijonoja. Laskettavaa kertyy yhteensä noin 170 kilometriä.

 

Neljän tärkeimmän hiihtokeskuksen lisäksi Schladming-Dachsteinin alueella on pienempiä perhekeskuksia; Galsterbergalm, Fageralm, Stoderzinken; maastohiihtoon erikoistunut Ramsau ja Dachsteinin ympärivuoden auki oleva jäätikkö. Schladmingin kylä sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Salzburgin lentoasemalta. Sen keskustaan ei pääse autolla ja vilkkaalla kävelykadulla on paljon liikkeitä, ravintoloita, baareja ja pubeja. Schladmingin huvielämä on laaja – after ski on yksi Itävallan parhaista, tarjolla on kelkkaretkiä ja kylpylöitä sekä useampi yökerho. Schladmingista Planain päähissiaseman vierestä löytyy Euroopan suurin Aprés Ski talo – Hohenhaus Tenne.

Kylän keskustassa sijaitsevan Planaistadionin luota lähtevä kabiinihissi nostaa hiihtoväen kylästä ylös vuorille.

Kaikki rinteet ovat lumetuksen piirissä, joten kausi jatkuu pitkälle kevääseen. Planailla on vauhdikkaita ja leveitä keskivaikeita rinteitä, joilla on ilo laskea. Alueelta löytyy myös metsälaskua, jos näkyvyys puurajan yläpuolella on heikko. Planailla on myös helppo harjoittelualue laskettelun ja lautailun ensikertalaisille. Hauser Kaiblingin alueella on helpompia rinteitä kuin Planailla, mutta haasteita haluavankaan ei kannata jättää aluetta väliin. Skiroute 9 vie varmasti voimat vahvoistakin jaloista.

Rinteistä osa on puurajan ylä- ja osa sen alapuolella. Reiteralm ja Hochwurzen sijaitsevat metsän suojissa ja niiden rinteet ovat suurilta osin leveitä ja soveltuvat hyvin kaikentasoisille laskijoille. Hochwurzenilla on myös iltamäki, joka pidentää laskupäivää iltakymmeneen. Schladmingissa on kolme snowparkkia, yksi Planailla ja kaksi Hochwurzenin alueella. Lisäksi Dachsteinin jäätiköllä on nimensä mukainen Superpark, jossa kesällä voi nähdä maailman huippujen harjoittelevan uusia temppuja.

Yleinen hintataso Schladmingin hiihtoalueella on hieman muuta Itävaltaa edullisempi. Viereinen Dachsteinin jäätikkö takaa myös sen, että käytännössä aina pääsee laskemaan. Lähde mukaamme unohtumattomalle reissulle Alppien yhteen maisemiltaan upeimmista hiihtokohteista.