Levi – Tekemistä jokaiselle!Suomen suurin ympärivuotinen laskettelu- ja matkailukeskus

Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta Levi on helposti saavutettavissa oleva laskettelukohde. Leville pääset lentämällä, junalla, bussilla tai omalla autolla. Lento Helsingistä Kittilän lentokentälle kestää puolitoista tuntia ja kentältä Levitunturille on matkaa vain 15 kilometriä. Majoittua voit hotellissa, huoneistossa, tunnelmallisessa hirsimökissä tai lasi-iglussa revontulien ja tähtitaivaan alla. Levin hiihtokeskuksen kausi alkaa loka-marraskuussa ja jatkuu pitkälle kevääseen, huhtikuun loppuun saakka. Rinnetarjonta on monipuolinen ja Levi soveltuukin loistavasti kohteeksi mikäli matkaseurueessa on monen tasoista laskettelijaa! Levillä voit myös nauttia alueen muista aktiviteeteista sekä kylän loistavista palveluista laskettelun lisäksi. Levi on yksi Suomen suosituimmista ja suurimmista hiihtokeskuksista, jossa on 43 eri tasoista rinnettä. Levin aurinkoiset Etelärinteet houkuttelevat nauttimaan leppoisista pitkistä laskuista sekä loistavasta Snowparkista! Jyrkin rinne, Levin Black, puolestaan sijaitsee Länsirinteiden Gondolin alapuolella. Kylässä on myös laaja valikoima erilaisia ravintoloita, baareja ja kahviloita.

Tarjolla on niin pikaruokaa kuin myös paikallisia herkkuja. Levillä vieraillessaan ei pidä myöskään unohtaa jo legendaariseksi muodostunutta after skitä!Ohjeita varaamiseen:

Valitse mieleinen majoitusvaihtoehto valitsemaasi hiihtokohteeseen valitsemanasi ajankohtana haluamallesi henkilömäärälle. Valitse seuraavaksi ”huonevaihtoehdot”-valikosta toiveesi mukainen huonevaihtoehto. Tämän jälkeen tarkastele ”lentovaihtoehdot”-valikosta parhaiten sinulle sopivat lennot. ”Pysähdykset”-valikoista voit ottaa tarkasteluun esim. vain suorat lennot. Sopivat lennot löydettyäsi valitse ”Päivitä lentopalvelut”, josta voit valita molempiin suuntiin esim. Economy Classic-lipun, joka sisältää yhden matkatavaran lentokoneen ruumaan. Lopuksi paina ”varaa”-painiketta ja syötä pyydetyt matkustajatiedot. Erityistoivekenttään kirjaa pyyntö suksikuljetuksesta lennoille (tällä hetkellä esim. Finnairin lennoilla 29 EUR/suunta suksi/lautapussi, Lufthansan lennoilla sisältyy hintaan, mutta tarvitaan lentoyhtiölle ennakkoilmoitus). Paketteihin ei sisälly lentokenttäkuljetuksia johtuen siitä, että kohteisiin on hyvin erilaisia yhteyksiä tarjolla. Kun olet varannut matkan, asiantuntijamme on sinuun yhteydessä lentokenttäkuljetuksia tai autonvuokrausta koskien.


Saapuminen kohteeseen
Saapuminen Leville

Saapuminen kohteeseen

Leville kertyy matkaa reilu 1000 km Helsingistä. Tästä huolimatta Levi on helposti saavutettavissa oleva matkailukohde. Leville pääset lentämällä, junalla, bussilla tai omalla autolla. Lento Helsingistä Kittilään kestää 1,5 tuntia ja kentältä Levitunturille on matkaa vain 15 kilometriä. Kittilän kentältä liikennöi Tunturilinjojen bussi jokaisen reittilennon yhteydessä. Junalla voit matkustaa Kolariin tai Rovaniemelle, josta molemmista on hyvät jatkoyhteydet bussilla Leville. Aikataulut kannattaa kuitenkin tarkistaa etukäteen.


Rinteet

Levillä riittää laskettavaa niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin laskijoille. Rinteitä on 43 ja hissejä 27. Temppuilusta innostuneille Leviltä löytyy myös kolme parkkialuetta; eturinteiden Street sekä Etelärinteiden Levi South Park ja Junior South Park. Levi South Park on lähes kilometrin mittainen, oikea parkkilaskijan unelma! Eturinteillä sijaitseva Lastenmaa ja Etelärinteillä sijaitseva Leevilandia sopivat loistavasti perheen pienimmille. Aurinkoiset ja loivat Etelärinteet soveltuvat hyvin myös aloittelijoille. Kokeneemmat laskijat puolestaan voivat haastaa itseään Levi Black eli G2 rinteessä. Levi Blackissä järjestetään vuosittain alppihiihdon maailmancupin osakilpailu. Levi tarjoaa myös lukuisia metsäreittejä sekä luonnonlumirinteitä puuterinmetsästäjille. Freeski-alue sijaitsee 6-hissin tuntumassa.

Rinteet
Levin rinteet

Hiihtokoulu-muut palvelut
Hiihtokoulu ja muut palvelut Levillä

Hiihtokoulu-muut palvelut

Levin hiihtokoulussa saat aina tasokasta opetusta. Olet sitten ensikertalainen tai haluat hioa laskutekniikkaasi, taitavat opettajat löytyvät Leviltä. Laskettelun ja lumilautailun lisäksi tarjolla on telemark- ja maastohiihto-opetusta. Hiihtokoulusta voit varata joko yksityistunnin tai liittyä ryhmäopetukseen. Levillä toimii myös kansallinen lasten- ja nuorten Werneri-hiihtokoulu. <a href="https://www.levi.ski/hiihtokoulu">Lisätietoa löydät Levin sivuilta>></a>