Engelberg - Enkelten vuori


Enkelten vuori

Sveitsin Engelberg eli ”Enkelten vuori” sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Zürichin lentokentältä. Myös junayhteydet Zürichista Engelbergiin ovat toimivat ja matka junalla kestää noin pari tuntia. Engelbergin ehdoton etu onkin sen sijainti. Mikäli saavut aamulennolla ehdit mäkeen puoleen päivään mennessä! Engelbergin hiihtoalue jakautuu kahteen osaan, Engelberg-Titlikseen ja Engelberg-Brunniin, joissa laskettavaa riittää yhteensä 82 kilometrin verran. Hiihtoalueelta löytyy rinteitä niin aloittelijoille ja perheille kuin myös kokeneemmille Alppien kävijöille. Mikäli kuitenkin kaipaa enemmän vaihtelua rinteiden suhteen, voi Engelberg tuntua rinnevalikoiman puolesta pieneltä. Vaikka alue ei ole Alppien isoimmasta päästä, tekee sen sijainti siitä erittäin lumivarman kohteen. Engelberg onkin suosittu vapaalaskijoiden keskuudessa, sillä se tarjoaa loistavat puitteet puuterin pöllyttelyyn. Titliksestä lähtee lukuisia offarireittejä, joihin pääsee helposti rinteestä käsin. Engelbergin legendaarisin offari Laubin jyrkkä ja leveä seinä, jonka korkeusero on yli kilometrin, hemmottelee puuterin metsästäjiä! Engelbergissä voit kokea myös 360-astetta pyörivän kabiinin, josta avautuvat upeat näkymät Steinbergin jäätikölle.

Engelbergistä löytyy useita isoja hotelleja sekä huoneistoja, valinnanvaraa siis riittää. Ravintolatarjonta on myös monipuolinen suhteessa keskuksen kokoon.Ohjeita varaamiseen:

Valitse mieleinen majoitusvaihtoehto valitsemaasi hiihtokohteeseen valitsemanasi ajankohtana haluamallesi henkilömäärälle. Valitse seuraavaksi ”huonevaihtoehdot”-valikosta toiveesi mukainen huonevaihtoehto. Tämän jälkeen tarkastele ”lentovaihtoehdot”-valikosta parhaiten sinulle sopivat lennot. ”Pysähdykset”-valikoista voit ottaa tarkasteluun esim. vain suorat lennot. Sopivat lennot löydettyäsi valitse ”Päivitä lentopalvelut”, josta voit valita molempiin suuntiin esim. Economy Classic-lipun, joka sisältää yhden matkatavaran lentokoneen ruumaan. Lopuksi paina ”varaa”-painiketta ja syötä pyydetyt matkustajatiedot. Erityistoivekenttään kirjaa pyyntö suksikuljetuksesta lennoille (tällä hetkellä esim. Finnairin lennoilla 29 EUR/suunta suksi/lautapussi, Lufthansan lennoilla sisältyy hintaan, mutta tarvitaan lentoyhtiölle ennakkoilmoitus). Paketteihin ei sisälly lentokenttäkuljetuksia johtuen siitä, että kohteisiin on hyvin erilaisia yhteyksiä tarjolla. Kun olet varannut matkan, asiantuntijamme on sinuun yhteydessä lentokenttäkuljetuksia tai autonvuokrausta koskien.