Laax - Parkkilaskijan unelma


Parkkilaskijan unelma

Laax on ehdottomasti yksi Euroopan toimivimmista hiihtokeskuksista ja se tarjoaa laskettavaa 224 kilometrin verran. Hiihtoalue koostuu kolmesta kylästä; Laaxista, Flimisistä ja Falerasta. Kylät ovat kompakteja ja palveluiden laatu loistava. Kylästä toiseen pääsee liikkumaan kätevästi skibussilla tai rinteiden kautta. Toimivuutensa lisäksi Laax hemmottelee laskettelijoita lumoavilla maisemilla sekä Euroopan parhailla Snowparkeilla. Laaxista löytyy jopa neljä snowparkkia: Beginners Snowpark, Ils Plauns, P60 ja NoName Snowpark. Yli 90 obstaakkelia, Olympiatason hyppyrilinja sekä Euroopan suurin superpipe! Ei siis ole ihme, että keskus on erityisesti parkkilaskijoiden suosiossa. Vaikka Laax tarjoaakin parhaat puitteet parkkilaskuun Euroopassa, soveltuu se silti loistavasti myös rinnelaskusta innostuneelle. Suurin osa rinteistä sopii parhaiten harrastajatasoiselle laskijalle, mutta myös aloittelijoille sekä kokeneemmille löytyy laskettavaa. Pisin lasku Vorabin jäätiköltä Flimsin kylään on 17 kilometriä, joka viimeistään saa jalat maitohapoille. Lisäksi Laaxin ollessa parkkilaskijoiden suuressa suosiossa rinteiden ulkopuolella ei välttämättä ole ruuhkaa ja koskematonta lunta pitäisi aina olla löydettävissä.Ohjeita varaamiseen:

Valitse mieleinen majoitusvaihtoehto valitsemaasi hiihtokohteeseen valitsemanasi ajankohtana haluamallesi henkilömäärälle.

Valitse seuraavaksi ”huonevaihtoehdot”-valikosta toiveesi mukainen huonevaihtoehto. Tämän jälkeen tarkastele ”lentovaihtoehdot”-valikosta parhaiten sinulle sopivat lennot. ”Pysähdykset”-valikoista voit ottaa tarkasteluun esim. vain suorat lennot. Sopivat lennot löydettyäsi valitse ”Päivitä lentopalvelut”, josta voit valita molempiin suuntiin esim. Economy Classic-lipun, joka sisältää yhden matkatavaran lentokoneen ruumaan. Lopuksi paina ”varaa”-painiketta ja syötä pyydetyt matkustajatiedot. Erityistoivekenttään kirjaa pyyntö suksikuljetuksesta lennoille (tällä hetkellä esim. Finnairin lennoilla 29 EUR/suunta suksi/lautapussi, Lufthansan lennoilla sisältyy hintaan, mutta tarvitaan lentoyhtiölle ennakkoilmoitus). Paketteihin ei sisälly lentokenttäkuljetuksia johtuen siitä, että kohteisiin on hyvin erilaisia yhteyksiä tarjolla. Kun olet varannut matkan, asiantuntijamme on sinuun yhteydessä lentokenttäkuljetuksia tai autonvuokrausta koskien.


Saapuminen kohteeseen
Saapuminen kohteeseen Laax

Saapuminen kohteeseen

Laax on helposti saavutettavissa oleva kohde. Hiihtoalue sijaitsee 1 tunnin ja 45 minuutin ajomatkan päässä Zurichista ja vain 30 minuutin päässä Churin kaupungista. Laaxiin voit kätevästi ajaa vuokra-autolla tai hypätä Zurichin lentokentältä lähtevään shuttle bus kuljetukseen. Kolmas vaihtoehto on matkata junalla Churin asemalle, josta jatkoyhteys Laaxiin on Postbus bussilla. Aikataulut kannattaa tarkistaa etukäteen netistä. Alla olevasta linkistä löydät tarkemmin tietoa: https://www.flimslaax.com/en/getting-there >>


Rinteet

Laax on Sveitsin yksi suurimmista hiihtoalueista, joka koostuu kolmesta hissilipun yhdistämästä kylästä; Laaxista, Flimsistä ja Falerasta. Laskettavaa on 224 kilometrin verran, lisäksi on 4 Snowparkkia ja 28 hissiä, joista 70% sijaitsee 2000-3000 metriä meren pinnan yläpuolelta. Korkein hissi nousee 3018 metriin Vorabin jäätikölle. Huipulta pisin lasku Flimsin kylään on 17 kilometriä. Rinneprofiililtaan Laax soveltuu parhaiten harrastetasoiselle laskijalle, mutta aloittelijoille tai kokeneemmillekin löytyy kuitenkin laskettavaa.

Rinteet
Laaxin rinteet


Elämyksen vinkit

Caffè NoName Freestyle Academy Vorab Gletscher ja Vorab restaurant
1 Caffè NoNamen sijainti superpipen ja snowparkalueiden yläpuolella on loistava. Nauti kuppi kahvia croissantin kera ja ihastele upeaa maisemaa aurinkoiselta terassilta. Samalla voit katsella taitavien laskettelijoiden ja lumilautailijoiden temppuja superpipessa!
2 Freestyle Academy; Euroopan suurin 1200 neliömetrinen sisähalli, jossa voit harjoitella erilaisia temppuja. Halli soveltuu lumilautailijoille, laskettelijoille, skeittareille, pyöräilijöille tai kiipeilijöille.
3 Vorab Gletscher ja Vorab restaurant; Vorabin jäätikön ala-asemalla, johon pääsee gondolihissillä on ravintola Vorab ja sen jättimäinen terassi. Täällä voit nauttia auringosta ja upeista maisemista.