Mürren – James Bondin suksenjäljillä


Viehättävä ja idyllinen pikkukylä Mürren

Pikkuriikkinen Mürren (1638m) keikkuu vuoren reunamalla Lauterbrunnenin laakson pystysuorien seinämien yläpuolella suorastaan henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa. Jungfraun alueen pienimmässä ja ehkä myös charmanteimmassa kylässä asuu vain kourallinen asukkaita. Ajan patinoimat ja auringon tummentamat alppitalot tekevät kylästä autenttisen ja autottomuus rauhoittaa tunnelman kiireettömäksi, lähes meditatiiviseksi. Kävely kylän päästä päähän sujuu hitaastikin alle varttitunnissa. Kylän omilta rinteiltä Mürren-Schilthornin alueelta löytyvät koko Jungfraun alueen jyrkimmät rinteet ja haastavat offarit. Alemmat puurajan tuntumassa olevat loivemmat rinteet sen sijaan soveltuvat erinomaisesti nautiskelijoille ja nuorimmille laskijoille.

Koko Jungfraun hiihtoalueen jyrkin musta rinne lähtee Birgin väliasemalta 2677m korkeudesta. Laskupäivään kannattaa ehdottomasti yhdistää käynti hissilipun hintaan sisältyvässä James Bond -maailmassa, jossa palataan “Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa” leffan kuvauksiin. Nälän vie James Bond-brunssi tai 007-burger pyörivässä Piz Gloria ravintolassa, joka sekin henkii vahvaa 007 -tunnelmaa.

Kooltaan ja rinnekilometreiltään Mürren ei ole se suurin, mutta voittaa viehättävyydessään kirkkaasti monet muu alppikylät.


Ohjeita varaamiseen:

Valitse mieleinen majoitusvaihtoehto valitsemaasi hiihtokohteeseen valitsemanasi ajankohtana haluamallesi henkilömäärälle. Valitse seuraavaksi ”huonevaihtoehdot”-valikosta toiveesi mukainen huonevaihtoehto. Tämän jälkeen tarkastele ”lentovaihtoehdot”-valikosta parhaiten sinulle sopivat lennot. ”Pysähdykset”-valikoista voit ottaa tarkasteluun esim. vain suorat lennot. Sopivat lennot löydettyäsi valitse ”Päivitä lentopalvelut”, josta voit valita molempiin suuntiin esim. Economy Classic-lipun, joka sisältää yhden matkatavaran lentokoneen ruumaan. Lopuksi paina ”varaa”-painiketta ja syötä pyydetyt matkustajatiedot. Erityistoivekenttään kirjaa pyyntö suksikuljetuksesta lennoille (tällä hetkellä esim. Finnairin lennoilla 29 EUR/suunta suksi/lautapussi, Lufthansan lennoilla sisältyy hintaan, mutta tarvitaan lentoyhtiölle ennakkoilmoitus). Paketteihin ei sisälly lentokenttäkuljetuksia johtuen siitä, että kohteisiin on hyvin erilaisia yhteyksiä tarjolla. Kun olet varannut matkan, asiantuntijamme on sinuun yhteydessä lentokenttäkuljetuksia tai autonvuokrausta koskien.

Mürren – James Bondin suksenjäljilläElämyksen vinkit

SCHILTHORN PIZ GLORIA Thrill Walk – Birg Piz Gloria – Schilthorn – James Bond 007 World James Bond 007 Brunch Piz Glorian pyörivässä ravintolassa
1 Ryhdy Bond Girliksi tai James Bondiksi päiväksi ja lähde matkalle Hänen Majesteettinsa salaisessa palveluksessa. Vain 30 minuutissa pääset Schilthorniin köysiradalla Stechelbergistä Gimmelwaldin, Mürrenin ja Birgin kautta. 2970 metriä merenpinnan yläpuolella avautuu upea panoraama Eigerin, Mönchin ja Jungfraun sekä yli 200 muun Alppien huipun yli.
2

Birgin väliasemaa kiertää kaiteen reunustama Thrill Walk, jos kantti kestää on mahdollista poiketa täysin tyhjän päälle ja edetä osa matkasta ryömimällä verkkoputkessa.

3

“Hänen Majesteettinsa salaisessa palveluksessa” kuvattiin täällä 1960-luvun lopulla. Leffan tunnelmiin pääsee mm. istahtamalla kuvauksissa käytetyn helikopterin kyytiin ohjaajan paikalle. Agenttitunnelmaa viimeisen päälle.

4

Aloita laskupäivä brunssilla tai vietä ensin päivä rinteessä ja tule vasta alkuiltapäivästä rauhalliselle late lunchille upeisiin maisemiin.