Wengen - perinteisen Alppikylän tunnelmaa


Perinteisen Alppikylän tunnelmaa Wengenissä

Aitoon alppityyliin rakennettu, aurinkoisella terassilla sijaitseva Wengen (1274m) hurmaa perinteistä alppikylää etsivät laskijat. Autottomassa kylässä liikkuvat vain pienet sähköautot, jotka hoitavat matkatavara- ja tarvittaessa myös henkilökuljetukset. Kaikki olennainen on kylässä viehättävän pääkadun varrella, palvelut ovat kompaktisti kävelyetäisyydellä. Wengen sijaitsee Jungfraun hiihtoalueen keskeisimmällä paikalla, täältä käsin ottaa hyvin haltuun koko hiihtoalueen, josta on helppo aina palata lempialueelle, kunhan sen oman suosikkinsa on ensin löytänyt.

Lähimmille, kylän yläpuolella sijaitseville Kleine Scheidegg-Männlichenin rinteille pääsee joko nopeasti kabiinihissillä tai junalla nautiskellen ja päivän päätteeksi sinisen rinteen kylään lasku päättyy kätevästi aivan pääkadun tuntumaan. Kylä on kuuluisa tammikuisesta miesten maailman cupin kisasta, jolloin kaikkien alppihiihdon ystävien katse kohdistuu Wengeniin ja tunnelma tiivistyy niin rinteissä kuin kylässäkin. Legendaarisen syöksyrinteen ja pujottelurinteen voi jokainen kokeilla myös itse.


Ohjeita varaamiseen:

Valitse mieleinen majoitusvaihtoehto valitsemaasi hiihtokohteeseen valitsemanasi ajankohtana haluamallesi henkilömäärälle.

Valitse seuraavaksi ”huonevaihtoehdot”-valikosta toiveesi mukainen huonevaihtoehto. Tämän jälkeen tarkastele ”lentovaihtoehdot”-valikosta parhaiten sinulle sopivat lennot. ”Pysähdykset”-valikoista voit ottaa tarkasteluun esim. vain suorat lennot. Sopivat lennot löydettyäsi valitse ”Päivitä lentopalvelut”, josta voit valita molempiin suuntiin esim. Economy Classic-lipun, joka sisältää yhden matkatavaran lentokoneen ruumaan. Lopuksi paina ”varaa”-painiketta ja syötä pyydetyt matkustajatiedot. Erityistoivekenttään kirjaa pyyntö suksikuljetuksesta lennoille (tällä hetkellä esim. Finnairin lennoilla 29 EUR/suunta suksi/lautapussi, Lufthansan lennoilla sisältyy hintaan, mutta tarvitaan lentoyhtiölle ennakkoilmoitus). Paketteihin ei sisälly lentokenttäkuljetuksia johtuen siitä, että kohteisiin on hyvin erilaisia yhteyksiä tarjolla. Kun olet varannut matkan, asiantuntijamme on sinuun yhteydessä lentokenttäkuljetuksia tai autonvuokrausta koskien.Elämyksen vinkit

Jungfraujoch - Top of Europe 3454m Maailmancupin syöksyrinne
1

Euroopan korkeimmalla sijaitseva rautatieasema on portti huikeisiin maisemiin Aletschin jäätikölle. Vuoren sisässä on Alpine Sensation elämysmaailma, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia, Jungfraujoch on myös Unescon maailmanperintökohde.

2

Maailmancupin syöksyrinteen voi laskea myös rauhallisesti - reidet ovat kovilla, vaikka taistelee vain itseään eikä kelloa vastaan.