Italia

Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglion alppien vuoristomaisema.
Madonna di Campiglion alppien vuoristomaisema.
Madonna di Campiglion alppien vuoristomaisema.
Yleistä

Madonna Di Campiglio – Tyylitietoisten lasketteluparatiisi


Trentinon hiihtoalueella sijaitsevassa Madonna Di Campigliossa näkee jos jonkinlaista tyylitaituria. Täällä jos jossain huomaa olevansa Italian Alpeilla, sillä pelkästään ihmisten pukeutuminen erottaa Madonnan muista keskuksista. Osa lomailijoista on selkeästi tullut paikanpäälle näyttäytymään ja laskeminen on toissijaista. Madonnan kylässä asuu vakituisia asukkaita vain alle 800, mutta hiihtokauden aikana määrä moninkertaistuu noin 30 000.

Laskettavaa keskuksessa riittää 156 kilometrin verran maksimissaan 2580 metriä merenpinnan yläpuolella. Kylä itsessään sijaitsee 1524 metrissä. Madonnan rinteet soveltuvat parhaiten keskitasoisille laskijalle ja parkkilaskusta innostuneille löytyy myös yksi Italian Alppien parhaista parkeista Ursus Snow Park. Hissijärjestelmä on myös toimiva eikä jonoja juuri synny, kaiken kaikkiaan siis kelpo keskus hieman erilaista alppikohdetta etsivälle. Mikäli useampien rinnekilometrien kokoaminen on mielessä kannattaa tutustua eri hissilippumahdollisuuksiin ennen lipun ostoa.

Madonnassa ravintolatarjonta on myös huipussaan ja hyvältä ruoalta ei voi välttyä! Afterski puolestaan on melko maltillinen ja monotansseja täältä ei löydä, mutta mukavia ravintoloita ja kuppiloita Aperol Spritzin nauttimiseen on lukuisia. Hintatasoltaan Madonna on hieman kalliimpi kuin Italian muut keskukset, mutta silti kohtuullinen.

Matkustusajankohta:

Laskukausi
Joulukuun loppu-Maaliskuun puoliväli

Lähimmät lentokentät:

Milan Bergamo(BGY)
Verona(VRN)
Milan Malpensa(MXP)

Hyvä tietää:

Valuutta: Euro (EUR)
Kieli: Italia
Aikaero: – 1 tunti

Jaa sivu