Itävalta

Kitzbuhel

Kitzbuhelin kylän vanhoja rustiikkisia taloja.
Kitzbuhelin kylän vanhoja rustiikkisia taloja.
Kitzbuhelin kylän vanhoja rustiikkisia taloja.
Yleistä

Kitzbuhel-Kirchberg – Alppihiihdon jalanjäljillä


Tirolin alueella sijaitseva Kitzbuhel on yksi Itävallan Alppien suosituimmista hiihtokohteista. Kitzbuhel-Kirchberg kuuluu KitzSkin jättimäiseen hiihtoalueeseen. Kitzbuhelia on myös kutsuttu maailman kauneimmaksi vuoristokaupungiksi, eikä ihme sillä sen somat pastellinsävyiset rakennukset tarjoavat vierailijoille ihasteltavaa.

Kitzbuhel-Kircheberg tunnetaan erityisesti myös legendaarisesta Hahnenkamm-rinteestä, jossa järjestetään vuosittaiset syöksylaskun maailmancupin osakilpailut. Kisojen ulkopuolella tämä rinne on avoinna myös muille laskijoille. Tästä hurjasta rinteestä huolimatta Kitzbuhel on loistava valinta perhelomaan. Rauhaisampiakin rinteitä löytyy, kaikkiaan 234 kilometrin verran. Rinnealueen laajasta valikoimasta löytyy helpompia vaihtoehtoja lapsille ja Kitzbuhelin kylässä itsessään riittää erilaista tekemistä myös laskettelun lisäksi.

Suurin osa Kitzbuheliin saapuvista laskettelijoista laskee rinteissä, joten offareilla ei ole ruuhkaa. Kitzbuhel ei kuitenkaan matalan sijaintinsa puolesta ole lumivarmin kohde rinteiden ulkopuolella. Jos siis offaria mielii laskea kannattaa lumitilannetta tarkkailla hieman ennen reissua. Rinteissä lumitilanne on taattu tykkilumen ansiosta. Voit myös yöpyä Kirchbergissä, joka on Kitzbuhelia hieman edullisempi hintatasoltaan.

Matkustusajankohta:

Laskukausi
Lokakuun puoliväli-Huhtikuu

Lähimmät lentokentät:

Salzburg (SZG)
Innsbruck (INN)
Munich (MUC)

Hyvä tietää:

Valuutta: Euro (EUR)
Kieli: Saksa
Aikaero: – 1 tunti (talviaika) ja – 2 tuntia (kesäaika)

Jaa sivu